1. KAKO NASTAJU KRATERI NA MESECU? Astronom zabeležio momenat udara meteorita (VIDEO)  Вечерње Новости
  2. КАКО НАСТАЈУ КРАТЕРИ НА МЕСЕЦУ? Астроном забележио моменат удара метеорита (ВИДЕО)  Вечерње Новости
  3. Прикажи комплетан преглед у апликацији Google вести
JAPANSKI astronom Daiči Fudžii zabeležio je trenutak udara meteorita u površinu Meseca, čime je nastao krater prečnika oko 12 metara.

KAKO NASTAJU KRATERI NA MESECU? Astronom zabeležio momenat udara meteorita (VIDEO)

Јапански астроном успео је да сними бљесак метеорита који је ударио у Месец, што је изазвало кратак бљесак на ноћној страни нашег пратиоца.Јапански астроном успео је да сними бљесак метеорита који је ударио у Месец, што је изазвало кратак бљесак на ноћној страни нашег пратиоца.

РТС :: Наука :: Јапански астроном снимио тренутак удара метеорита у Месец

Daiči Fudži, kustos Gradskog muzeja Hiracuka, snimio je ovaj udar meteorita pomoću kamera postavljenih za praćenje Meseca

Snimak udara meteorita u Mesec

Japanski astronom Daiči Fudžii zabeležio je trenutak eksplozije na površini Meseca, čime je nastao krater prečnika oko 12 metara.

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA NA MESECU?! Astronom snimio SNAŽNU EKSPLOZIJU, na površini OSTAO veliki KRATER, NASA i dalje ĆUTI o OVOJ POJAVI! - Informer

Japanski astronom Daiči Fudžii zabeležio je trenutak eksplozije na površini Meseca, čime je nastao krater prečnika oko 12 metara.

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA NA MESECU?! Astronom snimio SNAŽNU EKSPLOZIJU, na površini OSTAO veliki KRATER, NASA i dalje ĆUTI o OVOJ POJAVI! - Informer

Japanski astronom Daići Fudžii, kustos Gradskog muzeja Hiracuka, snimio je bljesak udara meteorita u Mesec. Japanski astronom Daići Fudžii, kustos Gradskog muzeja Hiracuka, snimio je bljesak udara meteorita u Mesec.

VIDEO: Snimljeno kako izgleda kada meteorit udari u površinu Meseca | Novosadski informativni portal 021

Japanski astronom uspeo je da snimi bljesak meteorita koji je udario u Mesec, što je izazvalo kratak bljesak na noćnoj strani našeg pratioca, piše RTS. Daiči Fudži, kustos Gradskog muzeja Hiracuka, snimio je ovaj udar meteorita pomoću kamera postavljenih za praćenje Meseca. https://youtu.be/VNjycZDCfcU Udar se dogodio 23. februara u 20.14 minuta po japanskom vremenu (11.14 GMT). Čini se da je meteorit udario u blizini kratera nazvanog po nemačkom astronomu Ludvigu Ideleru, severozapadno od kratera Pitiskus (takođe nazvanom po nemačkom matematičaru i astronomu Bartolomeju Pitiskusu), navodi Fudži. Meteori putuju u proseku brzinom od oko 48.280 kilometara na sat ili 13,4 kilometara u sekundi. Njihovi udari pri velikim brzinama stvaraju intenzivnu toplotu i ostavljaju kratere, a prilikom udara proizvode snažan bljesak. Udari meteorita u Mesec mogu da se vide sa Zemlje, ako su dovoljno veliki i ako se dogode tokom lunarne noći na strani okrenutoj prema našoj planeti. Novostvoreni krater bi mogao imati oko desetak metara u prečniku što bi mogao da potvrdi Nasin lunarni orbiter ili indijska sonda „Čandrijan 2“, smatra Fudži. Meteori se gotovo svakodnevno sudaraju sa Zemljom, međutim velika većina u potpunosti izgori u kontaktu sa atmosferom. Pošto Mesec ima samo veoma slabu egzosferu, meteori stižu do njegove površine stvarajući kratere.

Japanski astronom snimio trenutak udara meteorita u Mesec | Nedeljnik

Izgleda da je meteorit udario blizu kratera Ideler L, severozapadno od kratera Pitiscus.Izgleda da je meteorit udario blizu kratera Ideler L, severozapadno od kratera Pitiscus.

OVO DO SADA NIJE VIĐENO: Meteorit udario u Mesec - samo je bljesnulo (VIDEO)

Japanski astronom Daiči Fuđii, kustos Gradskog muzeja Hiratsuka, snimio je bljesak udara meteora u Mjesec.

Snimljen udar meteora u mjesec - VIDEO

Japanski astronom uspeo je da snimi meteorit koji je udario u Mesec, što je izazvalo kratak bljesak na noćnoj strani našeg pratioca.

SNIMLJEN FANTASTIČAN TRENUTAK Pogledajte udar meteorita u Mesec - Penzionisani

Glas javnosti, saznaj prvi najnovije vesti iz zemlje i sveta, politike, sporta, kulture, drustva, ekonomije, biznisa, okruzenja?Glas javnosti, saznaj prvi najnovije vesti iz zemlje i sveta, politike, sporta, kulture, drustva, ekonomije, biznisa, okruzenja?

OVO DO SADA NISTE VIDELI: Meteorit udario u Mesec - samo je bljesnulo (VIDEO)

Japanski astronom Daići Fudžii, kustos Gradskog muzeja Hiracuka, snimio je bljesak udara meteorita u Mjesec.

Snimljen udar meteorita u površinu Mjeseca (video) | PCNEN

Јапански астроном успио је да сними бљесак метеорита који је ударио у Мјесец, што је изазвало кратак бљесак на ноћној страни нашег пратиоца.Јапански астроном успио је да сними бљесак метеорита који је ударио у Мјесец, што је изазвало кратак бљесак на ноћној страни нашег пратиоца.

Јапански астроном снимио тренутак удара метеорита у Мјесец - Glas Srpske

JAPANSKI astronom uspeo je da snimi bljesak meteorita koji je udario u Mesec, što je izazvalo kratak bljesak na noćnoj strani našeg pratioca.JAPANSKI astronom uspeo je da snimi bljesak meteorita koji je udario u Mesec, što je izazvalo kratak bljesak na noćnoj strani našeg pratioca.

METEORIT UDARIO U MESEC Japanski astronom zabeležio trenutak

Amazon Price Tracker - Chrome Extension